Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre möten frigör tid för pressad yrkesgrupp: "Det finns en ganska utbredd möteskultur"

I satsningen på kortare arbetsdag för vissa socialsekreterare i Sundsvalls kommun har man även frigjort tid genom att förändra möteskulturen.

– Det finns en ganska utbredd möteskultur om hur man gör det här jobbet, för så här har vi alltid gjort. Där har vi fått vända på en del stenar för att få mer tid till det vi egentligen ska göra, säger Eva Leijon, projektledare vid socialtjänsten.

Socialtjänstens satsningar där socialsekreterare bara behöver vara 6 timmar på jobbet har med andra ord även inneburit ett nytt sätt att jobba.

– Projektet har även haft en inriktning som visat att genom att utveckla och förbättra sitt arbetssätt, så går det att göra sitt arbete på kortare tid om man är mer fokuserad och tidsoptimerad. Vi fick en stor förmån, men vi har lyckats med uppdraget, säger Eva Leijon.

För Plus-kunder: Kortare arbetsdag gav färre sjukdagar – projektet vid socialtjänsten får fortsätta

Läs också: Socialtjänsten testar förkortad arbetstid – med hjälp av stafettpersonal

Läs också: Inga tydliga besked om effekterna av en arbetstidsförkortning – med bibehållen lön