Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fartfyllda tjejer i buckliga karosser

Det krockades och gasades om vart annat under lördagens deltävling i Raptor cup på Stenrike raceway. Timråtjejerna Anja Sjödin och Ellinor Johansson var två av deltagarna som vågade sätta sig bakom ratten.

– Det är så sjukt roligt, adrenalinet och gemenskapen är det som är bäst, säger Ellinor Johansson.

Annons

Det var fyra tjejer från Timrå av totalt nio som ställde upp i damklassen, i de första heaten matchades de också mot varandra. Totalt skulle förarna köra tre heat och efter det final.

– Det är en sådan gemenskap runtomkring, man har släkt och vänner här. Men när det är tävling är det jag som ska först, säger Ellinor Johansson och skrattar.

– Det är fart och fläkt. Vi har inga träningar så på tävlingarna gäller det att bara tuta och köra, säger Anja Sjödin.

I de två första heaten gick det tungt för Ellinor Johansson, i det första heatet slutade hon sist av dem förare och i det andra slutade hon fyra. I det tredje heatet så kunde hon ta lite revansch när hon knep tredjeplatsen och undvek där med sistaplatsen i cupen.

– Jag gjorde en liten piruett i de två första heaten, förklarar Ellinor Johansson som tyvärr inte tog sig till finalen.

Anja Sjödin slutade trea i samtliga heat och slutade totalt på en sjätte plats.

– Man får väl vara ganska nöjd. Jag har ju varit barnledig i ett år så man är ju lite ringrostig, säger hon.

För de två andra Timråtjejerna Cecilia Ytterbom och Annika Törngren som också körde i damklassen gick det betydligt bättre. Annika Törngren fick ta emot silvermedaljen och Cecilia vann hela deltävlingen.

Vad som krävs för att bli en bra folkraceförare verkar vara att man delvis har en bra bil och att man har fru Fortuna på sin sida.

– Det gäller lägga ner lite pengar på motor och däck, men då riskerar du att bli av med den för 6500 kronor, säger Anja Sjödin.

– Allt är lite av ett lotteri, säger Ellinor Johansson.

Men det var också herrar och juniorer som körde så att gruset stänkte och bildelar flög under Raptor cups andra deltävling av totalt fem. De andra deltävlingarna är Junsele (19 maj), Sollefteå (14 juli), Ånge (11 augusti), Timrå (22 september) och final i Örnsköldsvik i början av oktober.

– Det är tredje året som vi kör den här cupen. De två tidigare åren har den hetat Galaxie cup, men den sponsorn gick i konkurs och då tog Raptor över i år, säger tävlingsledaren Roger Åström och fortsätter:

– I dag är det 42 deltagare, det kan räknas som lite. Vi brukar ha runt 60-80 startande, men tiderna förändras, bensinen är dyrare och det är andra arrangemang som är samtidigt.