Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fartkameror sätts upp i Östavall - "Skönt att få gehör"

Efter år av påstötningar gällande trafiksäkerheten i Östavall så meddelar Trafikverket att fartkameror kommer sättas upp.

Annons

Skidsäsongen i Vemdalsfjällen närmar sig med stormsteg, vilket också innebär att antalet hastighetsöverträdelser kommer öka markant i Östavall. Om det råder ingen tvivel när man tittar tillbaka på polisens resultat av genomförda kontroller på sträckan.

Men från och med nästa säsong så kan det vara slut med det. I alla fall om man ser till de planer som Trafikverket har för 2016.

– I tilldelningen av ATK-kameror för 2016 så har vi fått två kameror som ska sättas upp i Östavall, säger Gabriella Gulliksson, säkerhetsstrateg på Trafikverket.

Exakt när kamerorna kommer sättas upp är oklart, då man ännu håller på med förprojekteringen.

– Vi har varit och tittat på sträckan tillsammans med polisen, men det är ännu inte bestämt på exakt vilka platser som kamerorna ska sättas upp, säger Gabriella Gulliksson.

Beskedet välkomnas också från de ortsbor som under flera års tid påtalat trafikproblemet och kämpat för att någonting ska hända.

– Spontant så känner man sig lycklig, och jag tycker det känns skönt att det faktiskt går att få gehör om man verkligen kämpar för någonting, säger Linda Häreby, som varit engagerad i frågan under flera års tid.

– Nu hoppas jag att vi får en gång- och cykelväg här om några år också, för då känns det riktigt bra, slutar hon.