Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fastighetsägare slipper städa tomt: "Inte så ovårdad att den är en betydande olägenhet"

Ånge kommun tänker inte vidta några åtgärder gentemot den fastighetsägare i kommunens östra delar som tidigare i år anmäldes till bygg- och miljökontoret för att ha låtit tomten växa igen. Meterhögt gräs och betongskrot bedöms inte vara "betydande olägenhet" enligt bygg- och miljönämndens politiker.

Det var i oktober som anmälan gjordes till Ånge kommun av en kommuninvånare som tröttnat på hur det ser ut på fastigheten. Bland annat berättades det om en gräsmatta som inte blivit klippt på flera år, och att den ostörda gårdsmiljön även hade börjat dra till sig råttor.

Läs också: Påstötningar om ovårdade tomter i Ånge: "Förekommer råttor på fastigheten"

När bygg- och miljökontoret besökte platsen konstaterades också att gräset på sina håll var meterhögt. Dessutom låg en hög med betongfundament på en del av tomten."Bostadshuset såg övergivet ut, men trots det stod en balkongdörr helt öppen", går det att läsa i de noteringar som bygg- och miljökontorets tjänsteman gjort i samband med att denne var och bevittnade fastigheten med egna ögon.

Fastigheten ägs av ett bolag i Båstad, men något svar på frågorna om hur man ser på tomtens skick och när den skulle ställas i ordnat skick lämnades aldrig inom utsatt tid. Ett nytt besök på platsen i mitten av november visade också att tomten fortfarande var i samma ovårdade skick, men med skillnaden att den öppna dörren nu var stängd.

Läs också: Flera brister i Bobergsgymnasiets storkök – varnar för råttproblem

I december togs ärendet upp av bygg- och miljönämnden, men beslutet där blir att inte vidta några åtgärder gentemot fastighetsägaren. Visserligen konstaterar man att det finns mer att önska i fråga om hur tomten ser ut, men gör samtidigt bedömningen att den inte är "en betydande olägenhet för omgivningen" varför ärendet avslutas utan åtgärd.