Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fastighetsbolag hotas av tvångsförvaltning

Fastighetsbolaget Master Bob Collection med verksamhet i Holm hotas av tvångsförvaltning.
Hyresgästföreningen är engagerade i problemet och försöker nu se till att säkra uppvärmningen av husen.
I botten ligger en räkning från Eon på över 100 0000 kronor som bolaget bestrider.

Master Bob Collection har varit i hetluften tidigare angående sin verksamhet i Holm, där de äger det gamla pensionärshemmet samt lärarbostäderna.

Ifjol somras skrev vi om tre företag som stämt Master Bob för obetalda fakturor, men där det sedermera blev en förlikning.

Nu är det hyresgästföreningen som agerat mot bolaget till följd av att uppvärmningen av huset är hotad. El-bolaget Eon anser sig inte ha fått betalt för en faktura.

– Det kan komma att bli en begäran om tvångsförvaltning, men i det här läget har vi gått in med krav enligt självhjälpsrätten, säger Niklas Häggkvist, hyresgästföreningen i Umeå, som företräder de boende i lägenheterna.

Om det blir en begäran om tvångsförvaltning återstår att se.

– Då måste vi först hitta en förvaltare som är beredd att ställa upp och saken försvåras av att Master Bob inte är lagfaren ägare till en del av fastighetsbeståndet, säger Niklas Häggkvist.

Robert Nebel, chef för stockholmsföretaget Master Bob Collection, vill inte uttala sig allt för mycket. I somras sade han till ST att "det är en cirkus däruppe men jag har ofrivilligt hamnat i det här".

Nu säger han:

– Det är fortfarande en cirkus. Jag har under hela tiden betalat Eon då det helt plötsligt dök upp en för mig retroaktiv faktura på 106 000 kronor. Den måste utredas ytterligare, säger Robert Nebel.