Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fattigpensionärernas företrädare hittar man västerut

Annons

Replik på "Folkpartiets namnbyte öppnar upp för fattiga pensionärer", ST 9 januari.

Signaturen ”Rolf, 87 plus, halvfattig” skrev om ”fattigpensionärer som blir fler och fler, tack vare Stefan Löfven och Magdalena Andersson. Hoppsan, jag glömde Jonas Sjöstedt och Åsa Romson”.

Pensionssystemet är orättvist, det håller jag med om. Särskilt många av LO:s kvinnliga medlemmar får en väldigt låg pension, fattigpension är rätta namnet. Men vem är det som ska ha däng för det?

Pensionssystemet beslutades av de borgerliga och S tillsammans. Gynnar mest aktieägare och rika. Så Vänsterpartiet sa nej. Därefter har pensionens värde försämrats då de borgerliga sänkte skatten för arbete men inte för pensionen. Den nya regeringen, S och MP, ville i sin första budget sänka skatten för pensionärer, men då gick SD och röstade med de borgerliga igen och då stoppade de en sänkning av skatten för pensionärerna.

Det är de på högerkanten du borde du vara mest förbannad på. Så varför detta påhopp på Sjöstedt och Romson?

Dessutom avgörs pensionen av hur många som är arbetslösa och med den skattesänkningspolitik som de borgerliga inklusive SD drev igenom har vi en hög arbetslöshet. Socialdemokraterna och MP har lovat storsatsningar på arbete genom investeringar i bostäder och järnväg, men än så länge har det tyvärr inte blivit så.

Rolf, du ska kritisera de borgerliga och SD, och även S, för din och andras låga pension. Fattigpensionärernas politiska företrädare bör du nog söka längre vänsterut.

Läs fler insändare här:

Hans, snart pensionerad arbetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel