Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Favoriten i Kockarnas kamp inför finalen: "Nisse är jätteoberäknelig"

Inför det sista avsnittet av "Kockarnas kamp" i TV4 har Peter J Skogström ett försprång i medaljer. Men den favorittippade kocken vägrar att räkna ut motståndaren Nils Molinder.
– Nisse är jätteoberäknelig, säger Skogström.

Annons

I finalen ställs Peter J Skogström och Nils Molinder mot varandra, och deras vägar genom programmet kunde inte ha varit mer olika. Skogström kom in i tävlingen med två mat-OS-guld samt en inteckning som Årets kock i prisskåpet, medan Molinder aldrig har tävlat i matlagning tidigare.

Eftersom han segrade i tävlingsmomenten i det senaste avsnittet gick Peter J Skogström direkt till final. Nils Molinder var däremot tvungen att ta sig igenom en nervkittlande såsduell mot vännen Karl Ljung.

– Det var en fantastisk känsla att passera den där gastkramande såsduellen. Tyvärr misslyckades jag i skaldjurstävlingen innan. Det var ju kanske mitt säkraste kort i hela tävlingen, säger Nils Molinder, som har fått epitetet "fisk-kungen".

Peter J Skogström har visat prov på sin tävlingsrutin i avsnitt efter avsnitt, men Nils Molinder tänker inte låta sig skrämmas av det.

– Alla har samma förutsättningar och regler för att ta sig fram i programmet. Rent yrkesmässigt så ligger jag nästan före när det gäller hantering av kniv och råvaror. Jag möter en av Sveriges absolut bästa tävlingskockar och där är min erfarenhet inte i närheten. Men jag ska nog ge honom en god match, säger han.

Medaljövertaget gör Peter J Skogström till favorit i finalen, men att ta ut segern i förskott är det inte tal om.

– När du väl kommer in i ladan har du ingen aning om vilken typ av tävling du ställs inför. När man tävlar med kocklandslaget har man flera månader på sig att förbereda sig. Här gäller det att ställa om på tio minuter och det är de som tvekar som gör mindre bra ifrån sig, säger han.

"Kockarnas kamp"-finalen sänds i TV4 på måndag, den 16 november, 20.00.