Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FC Nörd-Mattias från Sundsvall om mötet med Ravelli: "En krasch mellan världsbilder"

Ett gäng "nördar" utan bollvana skulle under en höst lära sig spela fotboll med bröderna Ravelli som coacher.
I kväll ser vi resultatet – i realityserien FC Nörd.
– Jag och fotboll har inte haft den varmaste relationen, säger Mattias Brunzell från Sundsvall.

Annons

Till att börja med ska vi nog reda ut namnet på laget – FC Nörd.

Hur ser du på att kallas nörd?

– Man får väl göra det om man vill. Jag ser det inte som ett skällsord. Det är bara ett adjektiv, som att säga "filmfantast". Det är inget nedvärderande i det. Snarare tvärtom, säger Mattias Brunzell, 29.

Han är numera utflyttad ur Sundsvall och bor i Stockholm.

Intressena som gör honom till just nörd är akademiska, om han inte spelar rollspel eller dansar salsa. Fotboll? Nja.

– Jag har tolererat det för att jag haft vänner som varit inne i det. Men jag var inte med i programmet för fotbollens skull utan för att ha något kul att göra och kanske få en eller två nya kompisar, säger han.

Hur ser du på att någon kanske skrattar åt er?

– Jag har en tendens att inte riktigt bry mig om vad stora folkmassorna tycker. Om jag möter någon som får det intrycket av mig via tv-programmet får de lära känna mig då som den jag faktiskt är.

FC Nörd kan kallas för en uppföljare till FC Z, som sändes första gången 2005.

Ett gäng entusiaster av allt annat än bollsport, går samman och bildar ett fotbollslag med några svenska legendarer (i det här fallet Thomas och Andreas Ravelli) som fått i uppdrag att träna upp de i vissa fall hopplösa bollbegåvningarna.

– Det var en intressant krasch mellan världsbilder, för de kommer från en helt annan värld än vi gör. Jag kan vara imponerad över deras tålamod, att de stod ut med oss. Efter ett tag tror jag de lärde sig att bästa resultatet att få, fick de genom att vara ironiska.

Bilden av fotboll är ganska oförändrad efter de knappa två månaderna av inspelning.

– Det är ju en kul sport. Men då ska man vara på samma nivå. De roligaste matcherna var mellan oss själva, för alla var lika dåliga. Vi visste om det och hade inga prestationskrav eller ambitioner då.

FC Nörd går på TV12 och har premiär i kväll.