Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel att kalla Sundsvalls sjukhus för ett "slakthus"

Replik på artikeln "Hans vägrade åka ambulans till Sundsvall: Sollefteå sa jag, annars får det vara", ST.nu 19 december.

Sundsvalls sjukhus får epitetet ”ett slakthus” i artikeln. Hur bra ett sjukhus är beror ju på den läkare som man kommer till. Läkare är precis som alla andra yrkeskategorier. Det finns både mycket bra och mycket dåliga. Att ge Sundsvalls sjukhus epitetet ”slakthus” är inte alls rättvist.

Jag har erfarenhet av många sjukhus. Här några exempel. På Danderyds sjukhus satte en läkare tre diagnoser efter varandra. Patient och anhöriga påpekade felet med de två första. En avdelningssköterska hävdade att den tredje diagnosen också var fel. Dagen efter sattes rätt diagnos av en annan läkare. På St Eriks ögonsjukhus skulle en starroperation göras på en patient med något nedsatt syn. Resultat total blindhet på båda ögonen.

Mina erfarenheter från Sundsvalls sjukhus är mycket positiva. På akutmottagningen var det ett mycket professionellt mottagande som var helt överraskande. De bad om ursäkt för att undersökningen tagit så lång tid men de hade hela tiden haft kontakt med överläkaren på strokeavdelningen. Den avdelningen och hela dess personal var hela tiden ”på tå”. Helt igenom bra service, fin mat och ingen överbeläggning. En fördjupad undersökning visade att den avdelningen förmodligen är en av de bästa i landet. Att kalla sjukhuset för ett slakthus finns i varje fall inte på min karta.

Argus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel