Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felet måste ligga hos de andra vårdcentralerna – lär av Sidsjö

Jag läser att allt fler väljer Sidsjö vårdcentral. Jag är själv sedan länge nöjd patient där. Man har ökat lokalutrymmet men nu är det stopp för vidare utökning. För att få en rimlig arbetsbörda vill man ha ett tak för antalet listade patienter. Ja, det är väl rimligt. Men landstinget verkar inte godta detta.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det måste väl vara något fel på de andra vårdcentralerna om inte folk vill gå dit. Det är väl där de landstingsdrivna vårdcentralerna skall lära av vårdcentraler dit folk trängs för att få vara med. Mycket finns säkert att lära, men jag tycker inte att man skall tvinga Sidsjö vårdcentral att ta emot mer folk än man klarar av.

Om det blir så olyckligt att man måste slå igen på grund av utmattning, då blir det i stället fullt på vårdcentralen i centrum. Kan det var det man är ute efter?

En efter en av landstingstopparna hoppar av. En bidragande orsak kanske är den stelbenthet som landstinget visar. Man talar om att avskaffa landstingen. I så fall bör det väl bli något nytt som bara sysslar med sjukvård. Då blir det säkert bättre.

Låt Sidsjö vårdcentral leva. De gör att bra jobb nu, men hur blir det om man måste ta obegränsat med patienter? Det var väl inte så det skulle bli när man fick välja.

Ove Lönnhage

Läs även:

Stopp för nya patienter i Sidsjö och läget i Ö-vik – hett stoff i regionfullmäktige (Plus)

Vårdalliansen: Tvinga inte populära vårdcentraler att stänga

Läkare: Sidsjö Vårdcentral hotad – en listningskö kan bli räddningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel