Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem föreningar får riktade bidrag

Det är inte bara stödet till samlingslokaler som nyligen gjorts klart. Fritidsenheten har också skjutit till 167 000 kronor till riktade investeringar i föreningslivet.

Bland annat så har Fränsta IK beviljats 60 000 kronor till inköp av en fyrhjuling med tillhörande utrustning. En maskin som enligt ansökan dels ska användas till skötsel av Myggvallen och intilliggande elljusspår, men också isbanan på södra sidan av E 14 som man från och med i sommar kommer ha skötselansvar för.

Läs också: Bångstyirga plattor skjuter upp premiären

Man har också fått igenom en ansökan om 10 000 kronor till inköp av innebandyklubbor, skidor och pingisracketar som ska användas till en ny satsning på idrott för funktionshindrade.

En annan förening som sökt och beviljats pengar är Torpshammars IF, som får 40 000 kronor till renovering av en toalett i klubblokalen vid IP.

Även Ånge OK får ett riktat bidrag på 10 000 kronor för att köpa in nya orienteringskartor för Erikslund och Fränsta som är uppdaterade efter stormen Ivars framfart.

Slutligen så får Ljunga IF 25 000 kronor för att förbättra Ljungalids omklädningsrum, medan Folkets husföreningen på orten beviljas 20 000 kronor till inköp av dator, projektor, kablar, högtalare och ljuslåda för affischering.