Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem miljoner ska göra Hassela mer snösäkert

Med en investering på fem miljoner kronor ska skidanläggningen i Hassela bli mer snösäker.

Annons

– Det här gör att vi får en helt annan kapacitet och därmed också en längre säsong. Vi blir mer konkurrenskraftiga, säger Lars Forsberg, driftansvarig för Hassela Ski Resort.

De senaste vintrarna har kung Bore inte alltid varit på Hasselas sida.

– Särskilt för två år sedan när vi hade mycket bokat inför jul och nyår och tvingades lösa ut vår snögaranti och boka av gästerna. Sådana risker vill man inte ha, nu får vi en mycket bättre trygghet i bokningen, menar Lars Forsberg.

Investeringen görs i två etapper, en nu och en nästa år. Den första etappen ska företaget Snowmakers vara klar med innan säsongsstarten.

– Vi ska göra så mycket som möjligt i etapp 1 och kommer att öppna backarna den 18 december. Eller tidigare om vädret tillåter.

Det handlar om nya kompressorer i pumphuset – i fjol hade man ett två veckors driftstopp i december – om nya rörledningar och nya snökanoner.

– Snökanonerna blir både energisnålare och effektivare. De kan göra snö vid varmare temperaturer än de vi nu har och gör dessutom en tåligare snö, vilket förlänger säsongen på våren.

Enligt Lars Forsberg är bokningsläget inför säsongen bättre än vid samma tid i fjol.