Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Feministisk folkmusik på turné i länet

Till veckan ger sig duon ut på turné i Västernorrland där skolkonserter blandas med offentliga framträdanden. Duon kommer spela i Sundsvall, Timrå, Härnösand och Näsåker.

Parkman och Ohlanders har under sex års tid turnerat runt om i Sverige med föreställningen "En folkmusikalisk shåw" som spelats ett 150-tal gånger på klubbar, festivaler, folkparker, teaterscener och hörts i Sveriges Radio P3 och P2.

– Det känns extra viktigt att i tider som dessa fortsätta sprida folkmusikens anti-nationalistiska budskap. Att dessutom få komma hem och bland annat spela på sin gamla högstadieskola känns som ett hedersuppdrag, säger Sara Parkman i ett pressmeddelande. 

Efter framgångarna med "En folkmusikalisk shåw" gör de nu en ny konsertföreställning som spelats på bland annat på Bingsjöstämman och Sápmi Pride i Kiruna, i Belgrad, Paris och Oslo. 

– Vi river av våra bästa antinationalistiska och feministiska polskor för vitt skilda publiker, och det är lika fint varje gång att se hur det, trots publikens olika preferenser, fungerar varje gång. Vi älskar tradition och uppenbarligen gör folk runt om i Sverige det också, fast de alltid kanske inte vet om det, säger Samantha Ohlanders.

Så här ser turnén ut: 22/2 Vibackeskolan, Alnön. 23/2 Kiörningskolan, Härnösand. 24/2 Hörsalen, Länsmuséet. Västernorrland, Härnösand. 24/2 Club FriFolk, Sundsvall. (Offentlig). 25/2 Kyrkmons skola, Njurunda. 25/2 Pangea, Timrå (Offentlig). 26/2 Lidens skola, Liden. 26/2 Näsåker (Offentlig).

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter