Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Femminutare fällde Kovland

Trots ledning föll Kovland hemma mot Kiruna.
En femminutare i mittenperioden vände på matchen.
– Den var felaktig. En tackling är bådas ansvar, säger tränare Peter Smedberg.

Kovland hockey kommer allt längre från topp fyra, platserna som leder till allettan.

Mot topplaget Kiruna ledde de med 1–0 efter den första perioden, en ledning som kanske borde varit större, men i mittenperioden vände Kiruna på matchen genom två powerplaymål. Det sista sedan Hannes Bostedt ådragit sig ett matchstraff.

– Vi fick slita hårt där. Det tog nästan tre minuter innan de gjorde mål, men till slut kom tröttheten och misstagen. Därefter orkade vi inte riktigt ta oss tillbaka, säger Peter Smedberg, som inte var nöjd med utvisningen.

– Nej, den var felaktig. När man går två spelare mot sargen är man medveten om att det är en närkamp. Vi kan ju välja att ta bort tacklingar helt, men då blir det innebandy. Klart att det gör ont att åka in i sargen, men en tackling är bådas ansvar.

På söndagen väntar en ny uppgift för Kovland. Då kommer nästa topplag, Kalix, på besök. Med Markus Johansson som ny på skadelistan ser Kovland över sina möjligheter att låna en försvarare från någon av de närliggande klubbarna. Annars blir det spel med blott två backpar.

– Klart att det kommer bli tufft, men vi känner oss inte slagna på förhand. Vi gjorde en bra match i dag, hoppas bygga vidare på det, säger Peter Smedberg.