Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Feriepraktikanter sökes till sommarteatern

Sugen på att lära dig mer om teaterproduktion?
Då kan du söka feriepraktikplats på sommarteatern.

Annons

Ånge kommun annonserar nu efter ungdomar födda 1998-99 som är intresserade av teater och teaterproduktion.

Feriepraktiken håller på i två veckor och kommer i år att jobba med produktionen av Tre kärlekar som Ånge kabaré och teater västernorrland sätter upp på Ålsta folkhögsskola i sommar. Pjäsen är baserad på Lars Molins TV serie från 1989.

Praktikens arbetsuppgifter varierar. Ljud, musik, film, scenbygge och skådespeleri är vad ungdomarna får välja mellan.

Kärstin Leander är producent och till vardags ideellt arbetande ledare på Teaterverkstan som är Ånge kabarés lokal.

– Det är jätteroligt om vi kan få in ett gäng ungdomar, det är en bra chans att se hur man gör teater. Vi ansökte om att få lite fler ungdomar i år. De får en utbildning i hur man gör under en teateruppsättning för att de redan ska vara förberedda och kan komma i gång snabbt när de kommer till teaterproduktionen, säger Kärstin.

Det börjar redan under påsklovet med en utbildning på Teaterverkstan.

Vi gör det här för jag tror att det är viktigt att ta hand om publiken på ett bra sätt. Vi har inte så många arrangemang i Ånge, så det är vår möjlighet att visa att vi är proffsiga i våra arrangemang, säger Kärstin Leander.