Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ferry om Nelin: "Han påminner om mig"

Björn Ferry såg sig själv i sensationsmannen Jesper Nelin.
– Jag ser många likheter med mig själv, säger den förre OS-guldmedaljören.

Annons

Ferry, numera expertkommentator för SVT, gladdes storligen åt den Boråsfödde Nelin, som bjöd på en lördagskaramell med sin 15:e plats i VC-sprinten.

Nelin, som är uppuxen i Västergötland, men som numera bor i Östersund, slog till med en insats som nog ingen vågade tro i sin VC-debut.

Björn Ferry fick frågan hur man ska tolka Nelins prestation.

– Jag ser många likheter med mig själv. Han var 15:e i sin debut, jag var 35:a. Sedan var jag elva i min tredje tävling. Jesper skjuter bra, med precision och har en stark speed. Han har en urkapacitet som är snarlik min.

Ferry är inte överraskad, trots allt.

– Vi såg redan på rullskid-SM i Torsby vad han kan när han vann. Sedan har han varit skadad i höst, men hans träningsresultat och tester visar att han kan bli riktigt bra. Hans speed på skidorna gör att det är svårt att köra om honom, sa Ferry och tillade att med den här insatsen är Jesper Nelin bofast i VC-laget