Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Festliga vulgariteter i sexfixerad grabbfilm

Filmstaden: Sex Drive

Alla belackare av sexfixerade ungdomskomedier kan sluta läsa redan här. Å andra sidan rekommenderas fans av American Pie och Road Trip att släpa sig till närmaste biograf på stubinen. För Sex Drive är faktiskt den roligaste grabbigt enkelspåriga komedin sedan Supersugen såg dagens ljus för ett drygt år sedan.

Ian är arton och har problem med brudarna. Han får ingen action alls, något hans högljudde bror till översittare aldrig någonsin glömmer att framhålla. Men på senare tid har situationen ljusnat något. Ian har nämligen fått en het blondin på gaffeln. Eller åtminstone lovande kontakt med en viss Ms. Nasty på nätet. Dessvärre bor damen ifråga hundratals mil från Ian, så det blir till att ”låna” brorsans trimmade sportbil och köra hela vägen till Tennessee där föremålet för hans kåta låga residerar.

Ytligt sett handlar Sex Drive förstås bara om att förlora oskulden och få ligga till nästan vilket pris som helst. Det snackas i alla fall mycket och ofta om detta och dråpligheterna står som spön i backen. Men eftersom huvudpersonen här, precis som i de ovannämnda filmerna, är den snälle grabben som egentligen bara vill träffa en gullig tjej att ha ett fast förhållande med blir det folk i hans omgivning som får ta del av de mer handfasta erfarenheterna i kärlekens språk.

Summa summarum bjuder Sex Drive på alla de nödvändiga vulgariteterna man kan önska sig. Samt en del mindre väntade, typ ilskna hillbillies, lössläppta amishbor och en faktiskt ganska söt kärlekshistoria i marginalen. Man har förstås sett det här förut, men inom sina väldigt givna ramar är det inte alls så pjåkigt.