Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Fett läskigt" på Boda Booooo

Många köade utanför entrén på Boda Borg när man för tionde året anordnade halloweenveckan Boda Booooo.
– I fjol slog vi besöksrekord och jag tror vi slår det rekordet den här veckan, säger Katarina Ödmark.

Det är som att gå in i ett svart hål när man ger sig in i korridorerna i den gamla anstaltsbyggnaden. Spöken, gastar och zombies dyker upp ur mörkret när man minst anar det.

– Ibland är det fett läskigt, säger Albin Lodin från Matfors, som är där med sina kompisar.

För dagen är det åtta gastkramande spöken i tjänst, som gör sitt bästa för att skrämma livet ur de unga.

Alva Nyberg och Elin Norberg från Sundsvall, är minst sagt spattiga. De håller full koll runt sig och sprätter nervöst till vid varje oväntad rörelse.

– Rätt vad det är så hoppar det fram någon, det är jätteläskigt här i korridorerna, säger de fnittrande och fortsätter framåt.

Boda Borg firar i år 20 år, Katarina Ödmark tillhörde gruppen som startade det. I dag är företaget sålt men hon driver och är vd på Boda Borg i Torpshammar.

– Vi fick verkligen kämpa för att få loss pengar för att genomföra vår idé, minns Katarina.

Det blev många bankbesök för gruppen innan de fick loss kapital till den lite ovanliga idén. Många var skeptiska.

– Under första halvåret hade vi 15000 gäster. Det var kaotiskt för vi hade för långa banor och ingen tidsbegränsning, så det blev långa köer och inte särskilt effektivt, säger Katarina. Vi lärde oss med tiden och byggde om banorna så att det funkade, säger Katarina Ödmark.