Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick inte tillbaka 18 liter vin – vinner tvist mot Tullverket

En man hemmahörande i Norge hämtade tillbaka alkoholvaror i Sundsvall efter att ett omhändertagande avslagits. Men 18 liter vin lämnades aldrig tillbaka. Nu får han rätt mot Tullverket.

Annons

Det var vid en transportkontroll i april 2013 som mannen stoppades i Järpen i Jämtland. Tullverket omhändertog varorna, men detta beslut upphävdes senare.

Mannen hade därmed rätt att hämta tillbaka varorna, vilket han uppger att han gjort i Sundsvall. Han fick dock inte med sig samtliga varor, och Tullverket konstaterade sedan att det återstod 18 liter vin.

Förvaltningsrätten gav sedan Tullverket rätt att förverka varorna eftersom mannen inte hört av sig inom de tre månader som det måste gå enligt lag.

När mannen fick reda på att han inte fått samtliga varor överklagade han förvaltningsrättens beslut. Han uppger att det skett ett misstag som gjort att samtliga varor inte lämnats ut till honom, och att han vill att de återstående varorna ska skickas till honom.

Nu får han rätt i kammarrätten, som gör bedömningen att mannen gör anspråk på varorna, och därmed ska domen ändras och Tullverkets ansökan avslås.