Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick nog av oron – anordnar gemensamma joggingkvällar

Flera fasansfulla händelser har skakat Sundsvall på kort tid.
Nu anordnar Janina Näslund gemensamma träningskvällar runt Sidsjön för att de som vill ska kunna motionera på kvällstid.
– Man ska kunna vara ute vilken tid som helst, säger hon.

Annons

På mycket kort tid har det skett två oprovocerade våldsbrott i Sundsvall.

Först mordet på en studerande småbarnsmamma, och sedan under lördagskvällen våldtogs en kvinna i 20-årsåldern under sin joggingtur.

Janina Näslund som driver Pole point studio i Sundsvall blev trött på att människor inte ska kunna känna sig säkra i sin egen stad och anordnar därför joggingträffar runt Sidsjön.

– Det har varit så mycket skit på så kort tid och folk är rädda att gå ut, man ska kunna vara ute vilken tid som helst, säger hon.

Tanken med träffarna är att de som känner sig osäkra att motionera utomhus på kvällstid ska kunna göra det tillsammans med andra.

– Man ska slippa vara ensam om man vill motionera. Gå, jogga eller spring i er egen takt, alla är välkomna att delta, säger Janina Näslund.

Joggingträffarna kommer att hållas en gång i veckan fram till november med start på torsdag. Under söndagen hade redan över 450 personer gått med i Facebookgruppen.

– Det är många som tycker att detta är bra, säger Janina Näslund.