Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick vattenplaning på E4 vid Nolby – räddningstjänsten varnar: "Mycket vatten på vägarna"

SOS Alarm har fått in ett larm om en singelolycka i södergående fil på E4 vid Nolby.

Annons

– Vi varnar för både halka och mycket vatten på vägarna, då blir det risk för vattenplaning, säger Örjan Stenlund, inre befäl vid räddningstjänsten.

Det är oklart om någon har skadats i olyckan.

– Räddningstjänsten är precis framme på plats, säger Örjan Stenlund.

Vid 16.25-tiden kunde räddningstjänsten lämna platsen. Polis och bärgare tar nu över ärendet.

– Det var ingen större olycka, en bil som kanske har fått vattenplaning, åkt av vägen och föraren kunde ta sig ut själv. Inga personskador, bilisten behövde hjälp med bärgare så vi lämnar platsen, säger Örjan Stenlund.

Räddningstjänsten vill samtidigt varna för väglaget.

– Det är mycket vatten på vägarna, det har börjat regna och det tar säkert med sig snön. Då blir det risk för vattenplaning.

Det är Trafikverket som ansvarar för den aktuella E4-sträckan och om det behövs några åtgärder till följd av vattensamlingarna på vägen är det den myndigheten som ska åtgärda problemen.

– Det har samlats en sjö på vägen, säger Örjan Stenlund.

Trafikverket kan stänga av vägar, men då är det oftast stora problem som att vägen har rasat eller att en bro är farlig att köra på. Istället tycker Lennart Helsing, presskommunikatör på Trafikverket att bilister ska köra försiktigare.

– Det är jättemycket vatten på många ställen. Det konstaterade jag själv när jag körde hem. Förmodligen är backen frusen, det har regnat och snöat innan. Kör sakta och räkna med att man kan råka ut för vattenplaning, säger han.