Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filip & Fredrik drar på Tårtgeneralen-turné – två planerade besök i Västernorrland

Efter premiären av Filip Hammars och Fredrik Wikingssons debutfilm Tårtgeneralen drar duon ut på en stor turné. Under fyra dagar ska de besöka 24 biografer i lika många städer för att träffa de biobesökare som tagit sig ut för att titta på Tårtgeneralen. Två besök är planerade i Västernorrland.

Turnén startar i Luleå på torsdagsförmiddagen och är tänkt att avrundas i Trelleborg på söndagskvällen, enligt ett pressmeddelande. Mellan dessa städer ska ytterligare 22 biografer och städer besökas i den norr-till-syd-planerade turnén. Torsdag 12 april står Västernorrland på schemat.

– Vi älskar att kuska runt i landet och träffa folk, och med tanke på att vår film handlar om den svenska landsbygden så känns den här turnén som en lustfylld självklarhet. Att inte fler regissörer gör sånt här är makabert tycker jag. Det blir härliga stunder detta – vi snackar lite om filmen, Fredrik håller i ett lustigt quiz där man kan vinna fina priser och sen visar vi en film vi är riktigt jävla stolta över. Vi ser fram emot detta som satan, säger Filip Hammar i pressmeddelandet.

Alla som köper en biobiljett till en visning av Tårtgeneralen den kommande veckan är välkomna till träffen med regissörduon, som gör två stopp i Västernorrland under torsdagen.

TURNÉPLAN VÄSTERNORRLAND, torsdag 12 april:

18.00 Örnsköldsvik, Palladium

20:45 Sundsvall, Filmstaden Sundsvall