Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Fors får sparken från SF Studios

SF Studios vd Jonas Fors avgår med omedelbar verkan, skriver Bonnier AB i ett pressmeddelande.

Annons

SF Studio har under den senaste tiden fått kraftig kritik för företagets sexistiska kultur, med fester på strippklubbar i Cannes och dyra notor för lyxyachter.

"Som huvudägare har vi från Bonniers sida kommit till slutsatsen att det inte längre finns förutsättningar för Jonas Fors att framgångsrikt leda SF Studios", skriver Bonnier i pressmeddelandet.

Kritiken kom efter SVT:s "Kulturnyheternas" granskning av filmbolaget. Flera etablerade filmskapare har därefter reagerat på hur SF Studios, som fått över 40 miljoner kronor i stöd för filmproduktion från Svenska Filminstitutet sedan 2013, hanterat sina pengar.

"Vi tar kritiken på stort allvar. Å ena sidan har företaget 60 procent kvinnliga medarbetare, en jämn fördelning mellan kvinnor och män i ledningsgruppen, och kvinnor på ett flertal av de mest centrala posterna. Mot detta står anklagelser om sexism. För att få en faktabaserad bild av företagets arbetsmiljö så kommer vi uppdra åt en extern part att göra en grundlig undersökning bland SF Studios medarbetare", skriver Bonnier AB vidare i pressmeddelandet.

Nu tillträder Frida Westerberg, operativ chef och vice vd som tillförordnad vd.

(TT)

Mer läsning

Annons