Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filmen om Kotten gör succé på nätet

Filmen om Christian "Kotten" Kottelin, som arbetar på Ica Kvantum i Sollefteå, gör succé på nätet.
– Det är jättekul. Nu är jag filmstjärna, summerar han belåtet.

Den sju minuter långa filmen handlar om hur en vanlig dag på jobbet ser ut för Christian. Patrik Stolt, själv medarbetare på Ica, filmade honom under en dag, från morgon till kväll. Resultatet blev en kort dokumentär om Kottens arbete på affären.

Den ursprungliga tanken var att filmen skulle visas på en konferens för kommunens tjänstemän. Men gensvaret blev större än väntat.

– En av tjänstemännen blev väldigt rörd och började gråta. Och många tyckte att den var så bra att fler borde få se den, säger Patrik Stolt.

Sagt och gjort. Filmen hamnade på Youtube samma dag som Christian firade sin namnsdag – i torsdags – och det dröjde inte länge förrän den plockades upp av andra sajter.

Och nu gör den succé på nätet. Under de fem dagar filmen legat ute har den visats snart 6000 gånger. Kotten själv är mer än belåten.

– Det är roligt att det handlar om mitt jobb. Jag har jobbat här sedan 2009 och jag kommer att jobba på Ica Kvantum så länge jag lever. Det är mitt val, nu är jag vuxen – och det säger jag i filmen också, säger han.

– Mamma och mormor jobbade på Konsum. Så det ligger i släkten att jobba på affär. Fast jag jobbar på Ica, det tillhör mitt hjärta. Här har jag snälla vänner och kompisar.

Patrik Stolt har gjort en serie korta reklamfilmer åt Ica Kvantum. Filmen om Kotten blev något helt annat.

– Det var väldigt kul att göra en minidokumentär. Det var mycket jobb – men otroligt roligt att gensvaret blivit så stort