Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filmfestival blir en del av kulturfestivalen

Också Film i Västernorrland drar sitt strå till kulturfestivalen 23 - 28 januari. På Kulturmagasinet öser man på ordentligt med filmer från länet.

Annons

Filmfestivalen är ett samarbete mellan Kulturmagasinet och Film i Västernorrland och pågår intensivt under helgen. "Champion" (lördag 11.00) är regisserad av Måns Berthas, "Hot Nasty Teen" och "A Society" (lördag 12.30 och 13.15) av Jens Assur. "Ömheten" (söndag 11.00) har Njurundabördiga Sofia Norlin som regissör, och "Flocken" (söndag 13.00) har Beata Gårdeler, uppväxt på Alnön. Den är trefaldigt Guldbaggebelönad.

Gunnar Hall Jensen, numera bosatt i Sundsvall, har regisserat "Hör mina hårda raka ord" (lördag 15.99) och "Pimplare från Syrien" (söndag 15.30) som utspelar sig i Sollefteå. Inspelad i länet är också "Francis" (lördag 11.30).

Måndag den 25 januari uppmärksammas Norrdans med filmen "Sju gånger sju - ett danskompani på turné". Kulturmagasinet bjuder också musik: lördag den 23 ges jazztolkningar av bland andra Britney Spears och Bob Dylan (14.00), tisdag den 26 sjunger Dag Westling visor från Irland och Skottland (12.00). Och samma tid torsdag den 28 ger Chris O´berg en tribut till Charlie Norman och Robert Wells.

Onsdag den 27 högtidlighålls minnesdagen av Förintelsen med tal och föreläsningar.

Läs mer om kulturfestivalen: Tredje kulturfestivalen startar