Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filmsfestivalen BUFF intar Sundsvall i helgen – visar kvalitetsfilmer riktade till barn

BUFF, Barn- och Ungdomsfilmfestivalen, firas i Sundsvall den 17–19 november. Då kan stora och små vid sex tillfällen se filmer om allt från sjungande grodor till pappor som blir en buske.

Barn ser mycket rörlig bild men inte alltid kvalitetsfilm. BUFF har som mål att visa världens bästa barn- och ungdomsfilmer och har särskilda urvalskriterier kring vad som kan räknas som en BUFF-film. Filmerna ska ta sin publik på allvar, och de berättas alltid ur barnens perspektiv.

"Grodor, tigrar och krokodiler" (17/11 kl 14.00) är till exempel sex kortfilmer om olika djur. I "Ugglor och möss" (17/11 kl 16.00) ska Meral åka på läger och tar med sig sin husmus - men det är farligt för möss i skogen.

I "Långt borta och nära" (18/11 kl 12.00) ingår några kortfilmer om allt från att vara uttråkad till att promenera i dimman. "Heartstrings" (18/11 kl 14.00) handlar om cellospelande 12-åriga Marie som håller på att bli blind.

"Dagen då min pappa blev en buske" (19/11 kl 11.30) är en humoristisk historia om flykt och "The Half" (19/11 kl 13.30) handlar om unga Fidan som blir bortgift med en äldre man, som hon förstår har en intellektuell funktionsnedsättning. Äktenskapet tar en oväntad vändning.

– Skolbioverksamheten har en lång tradition i Sundsvalls kommun och det är en viktig och bra verksamhet. Barn och ungdomar ser mycket film och går oftare på bio än äldre. Tyvärr är barnfilmsutbudet på biograf och andra visningsfönster begränsat. Därför att det viktigt att BUFF finns och jätteroligt att BUFF Sundsvall återkommer i november, säger Åsa Ulander, ordförande i Kultur och fritidsnämnden.

Alla filmer visas i Kulturmagasinets programsal.

Mer om filmerna – klicka här.