Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filmskaparen Tove Nowén från Sollefteå vann pris i Trondheim

Tre filmskapare från Sollefteå respektive Sundsvall tävlade under helgen som var i Trondheim där tävlingen Mid Nordic Film Pitch arrangerades.

Två projekt valdes ut av en jury, ett förstapris på 60 000 kronor och en tvåa som kommer att få 15 000 kronor i produktionsstöd till sitt filmprojekt, och andrapriset gick till ingen annan än den Sollefteåbördiga Tove Nowén.

Mid Nordic film pitch är en årlig pitchtävling för kortfilmsprojekt från den gemensamma filmregionen Jämtland, Västernorrland och Tröndelag. Tre filmskapare från varje region hade valts utför att pitcha sina projekt på plats i Trondheim. Mid Noric Film Pitch anordnades i Trondheim den 15 oktober.

Jonathan Norberg, från Sundsvall, tidigare Sollefteåbon Tove Nowén och Sundsvallsbon Maria Forslin representerade Västernorrland.

Läs mer: Lovande filmskapare från länet ställer upp i en tävling i Trondheim

Läs mer: Sollefteåbördig regissör får Thulin-stipendiet

Beslutet om vem som vann togs av en jury bestående av professionella filmarbetare från Norge och Sverige.

Läs mer: Festivalen där musikaler hyllas närmar sig – se hela programmet här