Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fin julklapp för bussåkande seniorer: 100-lappen blir kvar

Sundsvalls pensionärer kan andas ut – populära månadskortet 100-lappen blir kvar.
– Jag är mycket glad över att seniorerna fortsatt kan åka buss billigt, säger Elin Nilsson (M), ledamot i den beslutsfattande Kollektivtrafikmyndigheten.

Annons

Frågan har blötts och stötts under en längre tid. Kommunledningen har varit odelat för en fortsatt subvention – Kollektivtrafikmyndigheten har varit av annan mening.

Fredagens beslut innebär att ålderspensionärer även i fortsättningen kommer att kunna åka obegränsat inom Sundsvalls kommun för hundra kronor i månaden. Även personer med hundraprocentig sjuk- eller aktivitetsersättning omfattas.

I folkmun har satsningen fått namnet 100-lappen. På Din Turs hemsida heter det Seniorkort eller Hundringen, och för att krångla till det ytterligare är den formella benämningen numera "kommungiltigt periodkort".

– Verkligen glädjande att kommunens mest lyckade satsning för kollektivtrafik fortsätter. Det betyder mer än många tror för seniorer då de tack vare 100-lappen kan vara mycket mer aktiva och umgås med andra, säger Elin Nilsson.

Nästa steg väntas bli en liknande rabatt för ungdomar. På längre sikt tror Elin Nilsson att alla, oavsett ålder, kommer att kunna åka kollektivt gratis.

– Med tanke på dagens utsläppsnivåer tror jag att det kan vara en verklighet inom tio år, siar hon.