Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fin utmärkelse till byabussen

Byabussverksamheten i Kölsillre utsågs vid en gala i Stockholm till en av vinnarna i den nationella tävlingen för goda exempel inom kollektivtrafiken. Byabussen fick pris i kategorin goda resultat.

– Det var en fantastisk känsla när de ropade upp oss som vinnare, säger projektledaren Cecilia Rapp som var en av dem som deltog vid prisutdelningen.

Annons

Under tisdagen hölls en inspirationsdag i Stockholm med fokus på kollektivtrafiken. Själva tävlingen, arrangerad av Partnersamverkan för en fördubblad kollektivtrafik, består av två kategorier, goda resultat och goda intentioner. Priserna delades ut av infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. Priset för goda intentioner gick till Trafiklab vars syfte är att göra det enkelt för externa parter att få tillgång till öppen data om kollektivtrafik i Sverige.

I konkurrens med nästan 100 andra kollektivtrafiklösningar fick Byabussen ta emot priset för goda resultat.

– Vi fick en fantastisk respons från folk när vi berättade om vad vi gjorde. Det är ju ett nytänk, säger Cecilia.

Byabussprojektet startade i september 2010 i Kölsillre och är resultatet av ett annorlunda projekt där EU, landstinget och kommunen är inblandade kring transportlösningar i glesbygd.

– Projektet är tänkt att drivas fram till sista augusti men förmodligen blir det förlängt till årsskiftet. Det är inte riktigt klart än men vi vill såklart att det ska bli en permanent lösning, säger Cecilia Rapp.

Annons