Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finalveckan i St Moritz: Kling i strålande slag

Kajsa Kling gick ut som nionde åkare i ett strålande vackert St Moritz. Och hon bjöd på det som hon och många andra väntat på hela säsongen och gick in i som etta.

Annons

Efter att snöstormen från tidigare i veckan bedarrat visade St Moritz, platsen för finalveckan för den alpina världscupen, upp sig från sin allra bästa sida. Det gjorde också Åreåkaren Kajsa Kling. Hon hittade det där extra i damernas Super G som saknats tidigare under säsongen och gick upp i ledning.

Det var först Tina Wirather som gick ut som 16:e åkare och hon var hittills den enda som kunde rå på Kling och knuffade ner svenskan till en andraplats, trots att hon var nära att åka ur två gånger under åket.

Lara Gut och Victoria Rebernsburg var två av de största hoten mot en pallplats för Kajsa. Rebernsburg hade inte sin bästa dag och gick in efter Kajsa men Gut åkte väldigt bra och knuffade ner Kling till en tredjeplats.

Det såg ut som att pallplatsen var säkrad, men så kom österrikiskan Cornelia Huetter och slog Kling med ynka elva hundradelar. Därmed tangerade hon den näst bästa placeringen i St Moritz i världscupen där hon tidigare har en fjärde- och en andraplats.

– Det är fin snö här, ganska aggressiv. Och det är en teknisk backe, och jag ser mig som en ganska teknisk åkare. Här trivs jag bra, det är bra att det är VM här nästa år, säger Kling i telefon från den schweiziska skidorten till TT.

– Åket kändes okej, jag hade bra driv. Jag hade bra go och åkte rena skär. Sedan saknas det där lilla extra, det har saknats i princip hela säsongen. Men jag vet vad jag behöver göra till nästa säsong, fortsätter hon.

Tina Weirather behöll sin förstaplats, Lara Gut tog hem Super G-cupen med en adraplats och Cornelia Huetter tog tredjeplatsen. Kajsa Kling ligger i och med sin fjärdeplats på tionde plats i cupen.

– Det var en bra dag det här, säger Kling till TT.