Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Finns svagheter på fler platser än i Haverö"

Besöksnäringen behöver synliggöras på fler håll än i Haverö. Det konstaterar näringslivschef Tommy Eriksson i sitt yttrande över Tord Sundquists (M) skyltmotion.

Annons

Det var i våras som Ångemoderaternas Tord Sundquist gick ut och efterlyste en kommunal satsning på att visa upp besöksnäringen i Haverö. Något som bland annat skulle ske genom bättre skyltning.

Förslaget han för fram i sin motion är att stora informationstavlor sätts upp i Östavall och Överturingen med kartor över Haverö där sevärda besöksmål är tydligt utmärkta, liksom vart man kan äta och övernatta.

Läs mer: Han vill upplysa om Haverös sevärdheter

Beredningen av motionen har nu bland annat utmynnat i ett yttrande från Ånge kommuns näringslivschef Tommy Eriksson, som konstaterar att skyltfrågan är aktuell på många plan.

– Det finns svagheter på fler platser än i Haverö. Därav kommer kommunen behöva ta ställning till att medfinansiera eller driva ett projekt med syfte att utveckla skyltning kopplad till besöksnäringen för hela kommunen, skriver han i sitt yttrande.

Där lyfter han också fram det arbete som redan har börjat rulla, och där en ny grafisk profil tagits fram för att bland annat kunna bidra till en stärkt helhetsbild av besöksnäringen i hela kommunen.

Se också: Ny profil ska lyfta besöksnäringen i Ljungandalen

– I och med det så har vi tillsammans med Destination Ljungandalen utvecklat ett skyltprogram som hela kommunen kan använda, förklarar Tommy Eriksson, som tror Ånge kommun kommer att ansöka om pengar till en bredare satsning med hjälp av Leader-medel under början av 2016.