Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Hansson 60 år

/

Annons

60 år fyller den 15 maj Anders Hansson, Timrå.

Anders föddes i Fåker i Jämtland, och 1959 flyttade familjen till Trollhättan. Anders flyttade sedan till Härnösand för att gå en fritidspedagogutbildning. Där träffade han sin blivande fru Anita, och paret gifte sig 1980.

Dessförinnan hade han flyttat till Timrå där det blev jobb på Vivstavarv i ett år.

Efter att ha tagit CE-behörighet började han som chaufför på en flisbil på Östlunds Åkeri, där han jobbade fram till 1986.

Anders arbetade sedan som fritidspedagog i Sundsvalls kommun fram till 1990, för att därefter bli fotograf hos Lenár-Bild. 1996 köpte han företaget av sin svärfar Lennart Lundberg.

Det har genom åren blivit fotografier på 40 000 bebisar som sedan publicerats i länets tidningar. Han fotograferar även familjer, brudpar och barn i alla åldrar.

Anders har tre barn: Lina, född 1981, Emma, född 1982 och Josef, född 1986.

När han är ledig älskar han att resa, numera oftast till TRNC (Turkiska Republiken Norra Cypern). Att vandra i bergen där är den bästa avkoppling han vet. Han tycker även om att laga och äta god mat, umgås med barn och barnbarn samt att bada med sina kompisar i Timrå morgonbadare, sjöhästarna, på lördagsmorgnarna.

Födelsedagen firas med en tillställning för släkt och vänner på Cypern.

Mer läsning

Annons