Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunborg Eriksson 100 år

/

Annons

100 år fyller den 16 juni Gunborg Eriksson, Ljusdal.

Hon föddes i Erikslund i Borgsjö kommun i Medelpad.

Gunborg har alltid varit intresserad och nyfiken på allt nytt och gärna velat pröva på nymodigheter. 

Efter att hon genomgått en husmorsutbildning, kom hon att ägna sig åt affärsverksamhet under större delen av sitt yrkesverksamma liv. Hon tjänstgjorde som affärsbiträde i bland annat Linghed, Kungsgården med flera platser.

1954 gifte hon sig med köpmannen Ture Eriksson. Så småningom sökte de efter en egen lämplig livsmedelsbutik. De hamnade då på Heden i Ljusdal, där de övertog en Ica-butik, som de drev ett antal år, tills lönsamheten försämrades.

1970 gick en dröm i uppfyllelse för Gunborg, då hon kunde flytta in i en nyuppförd villa på Kläppavägen i Ljusdal. Där kunde hon ägna sig åt sina hobbys, framförallt då trädgårdsskötsel, sömnad och vävning, där hon komponerade mattor, vackra dukar, löpare och gardiner.

1990 blev hon änka. Tack vare hjälp av goda grannar, bodde hon sedan kvar ensam i fastigheten till 2013, då den såldes, och hon flyttade till äldreboendet Gärdegården.

I dag blir det stort 100-årsfirande på Gärdegården. Vid lunchtid uppvaktar hennes närmaste familj med smörgåstårta. Klockan 14 dukar personalen upp till långbord och både pensionärer och personal bjuds på tårta.

Mer läsning

Annons