Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har alltid varit väldigt nyfiken"

/

Ellinor Tellebo är i konstant rörelse. Förutom att aktivera sig med både fotboll och volleyboll på hemmaplan, så ser hon gärna nya miljöer i utlandet.
– De senaste åren har jag varit på fantastiska resor, bland annat till England. Men jag tycker också om att komma hem till Sundsvall väldigt mycket, säger hon.

Annons

Ellinor är född och uppvuxen i Söråker. Till hösten börjar hon det tredje och sista året på Mikael Elias-gymnasiet och tar studenten i vår.

– Jag har alltid gillat skolan och det är någonting jag lägger ned enormt mycket tid på. Min strävan har alltid varit att nå så höga betyg som möjligt, så det tar mycket tid och energi, säger hon och fortsätter:

– Jag minns när jag var yngre och det var dags för sommarlov. Alla mina kompisar tyckte att det var kul och skönt, men jag har alltid längtat till skolan. Det finns en slags trygghet där som jag tycker om.

Ellinor lägger inte bara tid på sina studier när hon är i skolan. Hon innehar även epitetet elevambassadör.

– Jag är lite extra engagerad i skolan. Rollen jag har innebär att jag får visa skolan för nya elever som vill komma till oss och kolla hur det ser ut. Man kan säga att jag är lite som ansiktet utåt för skolan, och det är kul.

Trots att hon uppskattar tryggheten i både skolan och Sundsvall, så räds hon inte att ta sig an nya utmaningar. Under studietiden på gymnasiet har hon nämligen åkt på utomlandsresor tre gånger med skolan.

– Vi åkte på språkresa till Brighton första året på gymnasiet. Det var kul, men också väldigt svårt. Det var verkligen en utmaning att prata engelska på riktigt och det är helt annorlunda mot hur man använder språket i skolan. Efter det åkte jag på språkresa till Ibiza med min spanskagrupp. Det var också jättekul, men väldigt svårt det också. Spanjorerna pratar inte så bra engelska och jag pratar inte så bra spanska, så det blev en hel del charader.

Förutom att åka till Spanien och England, som för gemene man är ganska normala resmål, så har hon även rest till det exotiska Zanzibar i Tanzania.

– Vi var sex stycken från min skola och sex från Hedbergska gymnasiet som åkte dit. Det var en projektresa och vi fick något slags stipendium av skolorna. Så vi fick åka ned dit i två veckor och göra fältstudier om deras vatten- och jämställdhetsproblem. Man har ju sett hur det ser ut på film, men att uppleva miljöerna i verkligheten är en hel annan sak. Det blev verkligen en kulturkrock, men jag tycker att det är viktigt att man upplever saker, säger hon.

Vad hon ska hitta på efter gymnasiet är inte helt skrivet i sten ännu och hon utvärderar fortfarande sina alternativ. Antingen tar hon ett sabbatsår och jobbar som au pair utomlands ett tag, eller så börjar hon studera direkt.

– Jag har alltid varit väldigt nyfiken och vill träffa människor i min yrkesutövning. Så jag har alltid varit intresserad av att bli polis. Man gör nytta i det yrket och det känns bra. Men det är så dåliga förhållanden och lönen är låg, säger hon och fortsätter:

– Mamma har sagt att hon tycker att jag ska bli psykolog. Men jag vet inte. Jag vill träffa människor ute i stället för att sitta på ett kontor hela dagarna. Jag är också intresserad av politik och att uttrycka mina åsikter. Men jag vet inte om jag vill bli politiker. Det innebär att man blir väldigt offentliggjord och att man får ta mycket skit och jag vet inte om jag vill det.

Om hon får staka ut vägen i framtiden så är linjen klar.

– Jag hoppas att jag om tio år är färdigutbildad polis, att jag trivs med det och att lönen har gått upp. Jag inte vill bo i lägenhet, så jag hoppas att jag har hus. Så kanske i Göteborg? Jag gillar Göteborg väldigt mycket, avslutar hon.

Mer läsning

Annons