Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin Liljengård 65 år

/

Annons

65 år fyller den 4 april Karin Liljengård, Sundsvall.

Hon är född i Hudiksvall, uppvuxen i Sundsvall. För drygt fem år sedan återvände hon till Sundsvall. 1970 lämnade hon staden för att utbilda sig till lärare i Umeå. Sedan blev 08-området hennes fasta punkt, först Södertälje, sedan Lidingö och till sist Stockholm.

Systerdottern Sara (boende i Attmarby) tipsade om jobbet som sfi-lärare i stan. Karin jobbade några år med sfi i Nackstaskolan för att sedan fortsätta på komvux med svenska som andraspråk. 

Sedan i höstas finns en del av komvux i Nacksta så nu är hon tillbaka där. Nu kan hon promenera eller cykla till jobbet igen.

Lärarlegitimationen består av många ämnen och den berättar lite om alla hennes intressen till exempel svenska som andraspråk till och med gymnasiet, spanska, samhällskunskap, historia och geografi till och med högstadiet. Att man lär hela livet är en devis som stämmer för henne.

Att resa och uppleva nya kulturer och miljöer är ett stort intresse. Den senaste längre resan gick i fjol till Costa Rica med intressanta möten med djur och natur. Hon tyckte att det var underbart att vara omringad av kolibris. Dessutom talar man spanska och det är förstås ett extra plus.

Genom sina härliga elever i svenska som andraspråk får hon också kunskap i många länder och kulturer.

Musik och kultur ligger henne också nära om hjärtat.

Ett samhällsengagemang sedan unga år (1969) är medlemskapet i Centerpartiet där hon har uppdrag i förvaltningsrätten, Sundsvalls församling och kretsstyrelsen.

Att åka längdskidor är den bästa träningsformen och hon gillar vintrar med skidföre, även om hennes artrosknän sätter lite stopp för hur långt det går att åka.

Nu pendlar hennes liv mellan fyra adresser (förutom jobbet): Lägenheten på Lekängsvägen, Bosvedjan där särbon Kaj bor, Attmarby där Sara med familj finns och stugan i Bryggtjärn.

Hennes närmaste är: särbon Kaj, systerdottern Sara med tre mysiga tjejer och man, syskonen, Kajs pigga, skojfriska snart 90-åriga mamma Charlotte, Kajs söner med familjer.

Födelsedag firas med öppet hus i stugan i Bryggtjärn på påskafton.

Mer läsning

Annons