Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennart Nilsson 90 år

/

Annons

90 år fyller den 3 juni Lennart Nilsson, Sundsvall.

Lennart är född och uppvuxen i Skelleftehamn som den äldre av två bröder. Under ungdomsåren var han väldigt idrottsintresserad och spelade själv både fotboll och bandy.

Efter folkskollärarutbildning och några års folkskollärararbete i Granliden, strax söder om Skellefteå, kom Lennart till Sundsvall med hustrun Carin och sonen Jöran i mitten av femtiotalet.

Större delen av sitt yrkesliv var Lennart lärare vid Hagaskolan och därefter studierektor och rektor för Hagaskolan och Bosvedjeskolan. Arbetet i skolans värld betydde mycket för Lennart och gav honom många vänner för livet. Sju år efter Carins bortgång 1999, sålde Lennart sitt hus i Bydalen och flyttade till Institutsvägen i Haga. Lennart fick nu mer tid att ägna sig åt boule och aktiviteter i SPF Club Balder.

Familjen har alltid betytt mycket för Lennart som nu har två vuxna barnbarn och ett litet barnbarnsbarn. Sedan några månader bor Lennart nu på äldreboendet Bruksgården i Skönsberg och deltar med liv och lust i de olika aktiviteter som ordnas där. 90-årsdagen firas med familjen i Havstoviken.

Mer läsning

Annons