Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siv dansar glatt – lagom till födelsedagen

/
  • Siv Stenberg har bott i Sundsvall i många år. Nu fyller hon 75 år.

Det är aldrig försent att börja med någonting nytt. För ett år sedan upptäckte hur roligt det var att dansa. Nu fyller hon 75 år och det firar hon med stort kalas tillsammans med både familj och vänner.
– Det kommer bli jättekul, säger hon.

Annons

Siv är född och uppvuxen i Stöde, men flyttade senare till Sundsvall. Nu bor hon i Nacksta, där det grönskar ordentligt så här i sommartider.

– Jag trivs jättebra här. Det finns många trevliga grannar och bekanta här i området. Speciellt på sommaren är det fint här uppe. Jag har två balkonger, så jag får sol hela dagarna om jag vill. Jag gillar sommaren och värmen som det är nu. Men jag älskar julen också, säger hon.

Siv berättar att hon samlat på tomtar i många år och att det är därför hon tycker om julen så mycket. Hon visar fotografier från tidigare julfiranden med bilder på en del av alla tomtar hon äger.

– Jag har flera tusen tomtar i varierande storlekar. Både stora och små, säger hon och skrattar.

Läs också: Tomtar är deras stora passion i livet

Siv ler och skrattar frekvent genom intervjun. Det är någonting som kännetecknar henne som person – både enligt hennes bekanta och Siv själv.

– Jag är alltid glad, säger hon och fortsätter:

– Man gläds åt det som är bra och samtidigt tycker jag väldigt mycket om att umgås med glada människor. Då bara blir det så.

Särskilt kul har hon med sin familj som hon umgås mycket med så mycket hon kan.

– Vi brukar träffas och umgås, och vid dessa tillfällen så passar vi på att äta någonting gott. Vi samlas och har det trevligt så ofta vi kan.

Siv pekar mot tavlan som hänger på väggen i hennes vardagsrum. Där skymtas en del av hennes barnbarn och barnbarnsbarn. Hon berättar att familjen är väldigt intresserad av sport och speciellt fotboll, som de yngsta i familjen utövar. På frågan om hon sett någonting av de pågående Europamästerskapen i fotboll svarar hon:

– Lite, en del har jag sett.

Läs också: Islands succé ger miljonregn över GIF Sundsvall: "Ju längre de är kvar desto mer får vi"

När Siv inte umgås med familjen brukar hon ta sig ut med sina vänner för att dansa. Det är någonting som hon börjat göra mer frekvent sedan i fjol.

– Ibland när jag ska dansa ringer jag min son och så får han skjutsa mig. Jag försöker att dansa så ofta jag kan, både ute och hemma. Jag tycker om att dansa. Det är jättekul, säger hon.

På frågan om hur det känns att fylla 75 år säger hon att hon ser fram emot att det och att det kommer bli kul att träffa alla familjemedlemmar och bekanta. Samtidigt blickar hon framåt och säger:

– När jag fyller 100 får ni på tidningen komma tillbaka. Då bjuder jag på tårta, säger Siv Stenberg och avslutar med ett stort skratt.

Läs också: Styrkelyftare och doktor i fysiologi: "Vill lära mig hur träning kan minska smärta"

Mer läsning

Annons