Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppfödare till flera mästarhundar

/
  • Yasmine Boulechfar tillsammans med två av sina taxar, valparna Ivan och Irina.
  • Yasmine Boulechfar fyller 60 år i dag, den 27 augusti.

Jobb i Härnösand och uppfödare till prisvinnande hundar i Stöde. Yasmine Boulechfar har funnit ro i sitt liv, där uppväxten präglades av utlandsflytt och fosterfamiljer.

Annons

I sitt egenritade hus i Stöde bor Yasmine Boulechfar, tillsammans med sex hundar, en blandning av korthåriga dvärg- och kanintaxar. Hon har nästan alltid bott med hundar och för tio år sedan skaffade hon sin första dvärgtax, för att senare starta Rebbåsen Kennel, som hon nu driver i hemmet i Stöde.

Jag har precis fött upp min sjätte kull av valpar så det har ju blivit en del hundar under åren. Jag åker runt på en del hundutställningar, jag var på en världsutställning i Paris för några år sedan och i oktober ska jag till Mallorca på en utställning. Alla mina hundar är både svenska viltspår- och utställningschampions. Jag har även fått fram flera internationella champions.

Hon föddes i Linköping 1956, av föräldrarna Gudrun och Unto Selander. Sitt efternamn, Boulechfar, fick hon när hon var fyra år, efter en ny man hennes mamma träffat. Hon gick grundskolan i Stockholm, men livet förändrades snabbt när mamman flyttade, 1972, till Aleppo, Syrien, med en ny man hon träffat. Där bodde de i åtta månader innan det blev ytterligare en flytt till Beirut, Libanon, där hon bodde i fyra månader. Sedan kände Yasmine att hon ville flytta hem igen.

Jag behövde en stabil vuxen i mitt liv. Jag hade hört goda saker om Norrland så jag hamnade hos en fosterfamilj i Vigge i Stöde. Jag var bara där i fyra månader på grund av att föräldrarna skilde sig. Jag flyttade sedan till en annan familj i Stöde där jag bodde tills jag fyllde 20, 1976. Båda familjerna var väldigt bra, och jag fick de stabila vuxna jag behövde, säger hon.

Hon flyttade sedan till en egen bostad och så småningom började hon jobba på Trafikverket. De erbjöd henne en gymnasie- och högskoleutbildning vilket ledde till att hon blev en trafikinspektör vid förarprov för alla behörigheter.

Jag är nog skyldig till att många i Sundsvall har körkort. Jag arbetade med det i elva år, till 2005, och efter det kände jag att det var dags att göra något annat.

Karriären inom Trafikverket fortsatte och till slut började hon arbeta med vägassistans i Stockholm. Hon ryckte ut och hjälpte folk som drabbats av olika problem i trafiken. Hon säger att det var ett roligt jobb där hon fick träffa många människor som var tacksamma över hjälpen. Men en incident fick henne att vilja byta inriktning på yrket.

Trafikanter tog inte hänsyn till att vi arbetade vid sidan av vägen, utan körde förbi i 120 ändå. För tre år sedan, hade jag precis klivit i min lastbil och skulle stänga dörren när ett husvagnsekipage körde in i lastbilen och klippte dörren. Det var väldigt nära att jag blev träffad. Efter det bestämde mig för att göra något annat.

Hon hittade ännu en tjänst inom Trafikverket, som kundtjänsthandläggare i Härnösand, där hon har jobbat sedan dess.

Födelsedagen firas på, för henne, okänd ort.

I julas sa mina barn att de skulle åka någonstans med mig, annars hade jag väl gått på en hundutställning i stället. Jag ser fram emot det, bara det faktum att släkten samlas för att åka någonstans är kul. Jag misstänker att det blir Stockholm, säger hon.

Mer läsning

Annons