Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FiSK: Så skapar vi en öppen och fördomsfri kyrka

FiSK är den liberala och frisinnade rösten i kyrkovalet. FiSK är sedan 2005 en partipolitiskt obunden nomineringsgrupp i Svenska kyrkan.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Våra viktigaste frågor i kyrkovalet är:

• En öppen och fördomsfri kyrka. Kyrkan skall vara en tydlig röst i arbetet med att skapa ett samhälle fritt från diskriminering och där mänskliga rättigheter värnas. Vi ser med glädje fram emot att få välkomma som ny medlem den som tvivlar, söker eller redan kommit fram till tro.

• Ett socialt ansvar och ideella insatser. Diakonin är Svenska kyrkans sociala arbete att föra evangeliet i ord och handling. Här är både anställa och frivilliga viktiga. De är en röst för den som inte kan göra sig hörd. Diakoner och andra ska arbeta utåtriktat och inkluderande för särskilt utsatta och välkomna in i gemenskapen.

• Större möjlighet att välja församling. Vi ska i högre grad kunna välja vilken församling vi vill tillhöra. Det ska inte bero på var du bor.

• Öka kunskapen hos barn och unga. Vi prioriterar det pedagogiska arbetet med barn och unga. Svenska kyrkan har ett stort ansvar att stort ansvar att sprida kunskapen om kristen tro och kristna värderingar. Vi prioriterar konfirmandarbetet.

• En levande gudstjänst och ett rikare musikliv. FiSK vill att gudstjänster och kyrkliga ska ge människor mening, hjälp och glädje. En levande kyrka har gudstjänster som balanserar tradition och förnyelse. Gustjänstdeltagare skall mötas av ett aktuellt tilltal, språk och innehåll skall tala till människor av i dag.

• Församlingens grundläggande uppgift. Församlingens grundläggande uppgift enligt kyrkoordningen, är att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt att utöva diakoni och mission. Kyrkofullmäktige och av kyrkofullmäktige utsett kyrkoråd, ska se till att det finns resurser både till förvaltning av egendom resurser till verksamheten. Den kulturskatt som kyrkobyggnader utgör ska förvaltas på bästa sätt i nutid och för kommande generationer.

FiSK kan och vill. FiSK kan och vill vara en kraftfull part i församlingens viktiga arbete den kommande mandatperioden. Inte minst ska vi fortsätta verka för bästa möjliga arbetsmiljö för de anställda.

Håkan Lindén

Hans Bonér

Anette Lindén

Marie Sundman

Johnny Nyman

Fredrik Alexandersson

Margareta Westerlund

Kandidater till kyrkofullmäktige, samtliga med erfarenhet från en eller flera mandatperioder

Läs även:

Gör din plikt och stå över den feges strategi

Var ärliga om samkönade äktenskap i församlingarna

Tänk till innan du lägger din röst – är kandidaterna ens troende?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel