Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-viksduo drog upp sex gäddor på totalt 617 centimeter: "Nytt svensk rekord"

Vattnen utanför Örnsköldsvik är beryktade inom fiskekretsar för sina goda möjligheter till gäddfiske. Under helgens tävlingar, Pike Challenge, togs nytt svenskt gäddfiskerekord.

Annons

Gäddfisketävlingen Pike Challenge som hölls i Örnsköldsvik under helgen blev kanonlyckat och efter två dagar med totalt tjugo timmar renodlat gäddfiske kunde båtarna återvända till Örnsköldsviks gästhamn med, vad som enligt arrangören är, nytt svenskt rekord med en totallängd på 617cm fördelat på sex gäddor.

– Det var ett gäng killar från trakten, Simon Lundqvist och Tobias Matila, Team JS, som kammade hem tävlingen så det är ju såklart extra roligt. De lyckades ta hem inte mindre än tre klasser då de tog såväl bästa lag, största fisk som bästa fiskare, säger Marcus Sedin som arrangerat tävlingarna sedan fem år tillbaka.

Simon Lundqvist och Tobias Matila.

Tävlingen, som alltid hålls i Örnsköldsvik, är inne på sitt tionde år. Totalt drogs drygt 300 gäddor upp ur vattnet som är beryktat inom de här kretsarna för sina fina fiskemöjligheter.

Läs också: Fångade jättegäddan - nytt rekord

De som är ute och fiskar har för att resultat ska godkännas på sig att dokumentera varje fångst med fotografi samt släppa tillbaka de fiskar de drar upp . Gäddorna måste vara över 75 centimeter för att den ska kunna föras till resultatet.

– Det kommer mycket folk hit under den här tävlingen. I år var det totalt 50 lag som var ute och fiskade, totalt 100 deltagare. Både från hela Sverige och från utlandet. De som varit ute och fiskat är helt lyriska över vattnen i Örnskökldsvik när de kommer tillbaka, säger han och fortsätter:

– Att man kan köra ut från gästhamnen och efter 20 minuter vara ute på vatten med de här möjligheterna att dra upp stora gäddor tycker de är toppen.

Läs också: Sundsvallsfiskarnas tabbe orsakade bomblarm på Venedigs flygplats: "Tror inte det är sant"

Under tävlingen är det renodlat gäddfiske som gäller och de som kommer till tävlingen kör med anpassad utrustning för detta, vilket innebär att det inte dras upp annat än gädda.

– Det var någon som drog upp en gös, men att fiska öring eller lax finns det inga möjligheter till med den här utrustningen.

Utöver spinnfiske tävlades det också i flugfiske, den tävlingen vanns av Team Vision/Naturkompaniet.

■ ■ För mer nyheter från Medelpad varje dag – följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning