Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fiskeklubb fortsätter ta flyktingbarn till vildmarken

Storöringens fiskeklubb får stipendium.
Det får klubben för sitt arbete med flyktingbarnen.
– Nu kan vi köra vidare i vår, säger Ingela Dahlin.

Annons

Storöringens fiskeklubb arbetar mycket med att hjälpa barn och ungdomar som kommer som flyktingar till Timrå. De arrangerar resor med buss ut till vildmarken där flyktingbarnen kan fiska, plocka bär eller bara njuta av naturen.

– Det har vi gjort för både flyktingfamiljer och ensamkommande flyktingbarn, säger Ingela Dahlin, ordförande i Storöringens fiskeklubb.

Resorna går till Lögdö vildmark eller andra intressanta platser i närområdet. En av de platserna är till exempel Västanåfallet strax innan Viksjö längs väg 331.

– Där brukar vi ha en person som berättar om verksamheten vid fallet, säger Ingela Dahlin.

Under resorna bjuder klubben även de medverkande på mat ute i det fria och aktiviteterna i vildmarken kommer att fortsätta under våren. För arbetet med vildmarksturerna ger klubben pengar.

Det är försäkringsbolaget Skandia som ger Storöringens fiskeklubb ett stipendium på 10 000 kronor. Med de pengarna kan klubben genomföra tre resor med Naturbussen under våren.

– Det är jättekul och det gör också att naturbussen kan leva vidare, säger Ingela Dahlin.