Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fisktorget fick mig att överge Birsta – vad händer nu?

Jag tillhör dem som praktiskt taget besökte Birsta varje dag i olika ärenden. För något år sedan upptäckte jag Fisktorget och möjligheten att uträtta de flesta av mina ärenden i centrala Sundsvall. Där finns ju nästan all service inom gångavstånd, lätt och bekvämt. För att nämna några: busstationen, bussgods, IN-gallerian, butiker av olika slag, banker, systemet, spelbutik, sjukvård, bokhandel, restauranger med mera.

Det man saknar är en utfart direkt via bussbron, vilket skulle bli bekvämare och en stor miljövinst.

Stadsplanerarna i Sundsvall är ju inte kända för att vara särskilt smarta. Just nu är det väl Sallyhill som spökar. E4-genomfarten, rondeller, nedgrävning av järnvägen (dödförklarat?) och världens farligaste transportmedel, cykling, är några noteringar.

Nu planerar man tydligen en omdragning av genomfarten och då skrotar man väl Fisktorget. Så det är väl bara att återvända till Birsta.

Rolf Nilsson

Läs också:

► För Plus-kunder: Ny butik öppnar i In-gallerian: "Vi tror på Sundsvalls innerstad"

Nästan en timmes letande efter parkering – aldrig mer Stenstan

Parkeringar kostar – jag vill inte betala för din bekvämlighet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel