Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fixa bättre möjligheter för oss unga att åka kollektivt i Ånge – annars flyttar vi

Här i Ånge kommun satsar politikerna väldigt mycket pengar och tid för att ungdomar ska ha det så bra som möjligt, men när det kommer till kollektivtrafiken så är de inte lika engagerade.

Tiderna är dåliga och det går sällan tåg, vilket gör det blir svårt för oss att ta oss någonstans. Priserna är höga med tanke på hur korta sträckorna är. Det var väldigt bra när vi fick sommarkortet, men det var även dåliga tider då när många av tiderna plockades bort. Vi kom till exempel inte hem någon bra tid när vi åkte till någon av de större städerna.

Vi tycker att det är orättvist eftersom ungdomarna i Jämtland får åka gratis hur mycket de vill i hela kommunen, medan vi behöver betala. Denna fråga har tagits upp i många ungdomsråd och den är väldigt aktuell, men det har inte hänt så mycket. Vi blir därför väldigt begränsade i våra hemorter och det blir ganska tråkigt efter ett tag. Många drar sig till städerna och det kan vara en anledning varför.

Att åka kollektivt är även som många vet bättre för miljön än vad det är att till exempel åka personbil eller a-traktor. 

Fixa det här annars kommer det inte finnas kvar så mycket ungdomar.

Bobergselever och nior från kommunen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel