Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fixeringen på Stenstan skördar dagliga offer

Annons

Stenbeläggningen av Stenstan visar att den lyckade kommunaliseringen av Petersvik var en sällsynt lyckträff. Sundsvalls kommun är fortfarande flera steg bakom Umeå när det kommer till stadsplanering som tar hänsyn till att alla människor är lika mycket värda.

Omgivande Norrlandskommuner applåderar att Umeå uppmuntrar alla sina stadsdelar att växa sig större än centrum för att utveckla ett mångfacetterat samhälle, medan Sundsvall envist håller fast vid den förlegade normen med ett centrum i form av det sekelskiftesinfluerade Stenstan och omgivande rekreationsområden i Sidsjön, Petersvik och Norra berget.

Konkurrensen mellan stadsdelarna i Umeå tvingar ständigt fram förbättringar som attraherar nya människor till staden medan Sundsvalls kommun tycks förblindande av tanken att fortsätta rusta Stenstan för att bibehålla uppdelningen av stadsdelar, trots att det uppenbart befäster en samhällsordning som skapar fallfärdiga bostadsområden för majoriteten och stadsdelar utan framtidshopp.

Fixeringen av Stenstan som den mest gynnade stadsdelen skördar dagligen offer på skolorna i kommunens övergivna stadsdelar. Pengarna som satsas på stenbeläggningen i Stenstan, kampanjen Norrlands huvudstad och försöken att uppmuntra Sundsvallsborna att välja bort Birsta till förmån för Stenstan sker nämligen på bekostnad av boende i de förfallna stadsdelarna.

När dessutom nöjeseliten propagerar för en ny lokal i Stenstan bokar jag en enkel biljett på Botniabanan norrut.

Satsa på barnen – inte på stenarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel