Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjälltrafik och snörök på E14 – manar till försiktighet

Det finns just nu inga akuta snöproblem på de större vägarna i Ånge kommun. Däremot så manas trafikanter på E14 till försiktighet då trafikmängden är hög och snörök förekommer.

Den rapport vi fått från väghållaren Svevia är från 14-tiden i dag, och då fanns ännu inga signaler om att det snöfall som dragit in skapat några problem med framkomligheten.

Däremot varnar man för att siktförhållandena inte är de bästa då snön yr, vilket är extra påtagligt på E14 där man ser en högre trafikmängd än vanligt.

För Plus-kunder: Ingen oro inför snöfallet över västra Medelpad: "Vi har ingen speciell beredskap"

– Det är mycket trafik som är på väg till och från fjällen, berättar Svevias Christer Nilsson från en position längs E14 i höjd med Borgsjö.

– Plogbilarna kör i skytteltrafik, men det samlas ändå en del modd och lössnö på vägen som gör att snörök uppstår, fortsätter han och manar till försiktighet.

För Plus-kunder: Bildextra: Ymnigt snöfall i Ånge – så såg det ut vid lunchtid