Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjärde raka förlusten för Damkronorna – som ändå ser förbättring

Damkronorna förlorade sin fjärde match på en knapp vecka.
Förbundskaptenen Leif Boork ser ändå ljusglimtar.
– Vi är på rätt väg, säger han.

Annons

Efter förlust mot Kanada i söndags, USA i onsdags och Finland i torsdags kom en ny förlust för Damkronorna när de på nytt ställdes mot Kanada.

Den här gången blev det 3–1 för Kanada efter att de gjort två mål i den första perioden.

– De kom ut med hög intensitet, och det var väl väntat eftersom de förlorade mot USA. De ville ut och ta initiativet och de fick också ett tidigt mål. Men jag tycker att vi kommer in i matchen efter de fem första minuterna, säger Leif Boork.

Två minuter in i den andra kunde Sverige reducera genom Hanna Olsson då hon förvaltade en straff på bästa sätt. Sju minuter senare kunde dock Kanada utöka ledningen genom Jennifer Wakefield som lämnades helt ren i slottet innan hon drog Sara Grahn i målet och lyfte upp en backhand.

– Det är sällan man får 1–1 i en andraperiod mot Kanada eller USA när man har långt till båset, men jag tycker att vi gör en bra period, säger Boork.

Sverige försökte i den tredje perioden att åstadkomma en reducering till att börja med, men trots att de skapade ett par heta lägen lyckades de inte överlista Erica Howe i det kanadensiska målet.

Samtidigt så stod Sara Grahn, till vardags i Brynäs, för en fin insats i det svenska målet och släppte inte heller hon in något mål i den tredje perioden.

– Vi gick ned på tre femmor och ibland spelade vi på två backpar och skapade lite chanser. Jag tycker att det var bättre än i söndags mot dem. Det var mer koncentration, och det visar också att vi behöver möta dem fler än en gång per år för att inte behöva uppfinna spelet igen, säger Boork som är nöjd med vart laget är på väg.

– Det har varit en positiv grej med hela veckan, att vi nu åker skridskor och orkar med hela tiden i stället, så vi är på god väg mot ett spel som räcker i 60 minuter.

Under söndagen väntar en placeringsmatch. En match som troligtvis lär spelas mot Finland, och ger ett läge för svensk revansch.

– Första perioden mot Finland är den sämsta vi gjort den här veckan.