Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fläsian vill bygga nya stugor – för jobbarna på Östrand

Fläsian Camping har fått en ny huvudägare.
Det företaget vill nu bygga nya stugor med totalt 96 sängplatser.
Tanken är att i första hand hyra ut stugorna till folk som jobbar i Östrandsprojektet.

– Vi vet att det är väldigt många som ska jobba där och de behöver någonstans att bo, säger Thomas Gustafsson.

Han är konsult och den som fått den nye ägaren JH Group från Mellansverige, som nu äger 51 procent i campingen, att intressera sig för Fläsian.

– Jag har hjälpt Bernt Östling under det senaste året med de ekonomiska bekymmer som Fläsian haft. Sedan visste jag att JH Group sökte nya anläggningar och tipsade om Fläsian som ligger fantastiskt fint och ändå så nära stan, berättar Thomas Gustafsson.

Läs mer på Premium: Fläsian riskerar utmätning

Planen är att bygga sex hus, med vardera fyra lägenheter med fyra bäddar i varje. Husen ska ligga i slänten nedanför de nya stugor som byggdes för ett par år sedan.

En arkitekt sitter nu och ritar på husen och en ansökan om bygglov ska snart lämnas in till Sundsvalls kommun.

Det har tidigare funnits ett bygglov för fler byggnader på campingområdet, men det hann gå ut, så därför krävs nu en ny ansökan.

– Bygglovet kommer nog att går bra. Vi träffade flera företrädare från kommunen för ett tag sedan och fick ett positivt bemötande.

Thomas Gustafsson säger att man också planerar att bygga om receptionen, så att man får en restaurang där och en liten butik. Och nere vid stranden vill man ha en kiosk.

Ingrid Thyberg på Timrå kommun arbetar med att ordna boende för Östrandsprojektet.

– Jag har inte hört talas om detta ännu, men det är förstås bra om vi får fler boenden. Vi söker sängplatser i både Sundvall, Timrå och Härnösand, säger hon.

Den här gången kommer bygglovsansökan att gälla sex stugor med totalt 96 sängplatser, men det kan bli en ungefär lika stor etapp 2 längre fram, säger Thomas Gustafsson.

För den nu aktuella etappen hoppas han på byggstart i maj.