Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler anställda i skolan – så ska sjukfrånvaron minskas

Barn- och utbildningsförvaltningen vill bekämpa den höga sjukfrånvaron.
En lösning som kommer att testas är att överanställa personal.
– Vi sjösätter det under våren, säger Lars Karlstrand, skoldirektör.

Annons

Läs också: Kommunens sjuktal på väg mot chocknivå

En rapport från kommunen säger att sjukfrånvaron 2021 kan nå tolv procent, med nuvarande utveckling.

En ökning som kommunen försöker att bryta.

Barn- och utbildningsförvaltningen håller på med ett nytt projekt för att bekämpa sjukfrånvaron. Det går ut på att överanställa personal.

– Vi skulle vilja se hur sjukfrånvaron påverkas om vi anställde fler där vi har väldigt hög sjukfrånvaro. Det här uppdraget fick vi för en tid sedan av poltiken och nu håller vi på att utreda hur det här ska fungera och vilka grupper vi ska rikta in oss på. Någon gång under våren så kommer vi att starta, säger Lars Karlstrand.

Hur skulle det kunna se ut?

– Först måste vi identifiera det problem som finns och vad det beror på att personalen är sjuk. Vi måste titta både på lång- och kort sjukskrivning . Sedan får vi försöka rikta insatserna mot de grupper som är mest utsatta.

Barn- och utbildningsförvaltningen har drygt 3000 anställda och ligger på en sjukfrånvaro på omkring åtta procent. Det innebär att omkring 240 personer är hemma från jobbet varje dag.

– Den här lösningen kan vara en del som bidrar till att vi får ner kostnaderna, säger Lars Karlstrand.

Hur mycket skulle det kosta kommunen att överanställa personal?

– Vi har inte kommit så långt att vi har några siffror. Vår tanke är att dra i gång det här projektet i mindre skala och sedan får vi se hur det utvecklar sig och vilken effekt det får.

Från fackligt håll är man positivt inställd till att öka personalen, men Ingrid Larsson, ordförande för Lärareförbundet, menar att behövs fler åtgärder för att sänka sjukskrivningstalen.

– Kommunen måste tydliggöra vilka arbetsuppgifter som de olika yrkesgrupperna ska utföra och i vilken ordning de ska prioriteras. Det är ett stort problem i dag inom både förskolan och skolan där det är för hög arbetsbelastning. Det förebyggande arbetsmiljöarbetet måste också bli mycket bättre. Där spelar förskolechefers och rektorers förutsättningar och kunskaper en stor roll., säger hon.