Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler artister till nya Gefle Metal Festival

Gävles nya hårdrocksfestival presenterar tre nya akter.

Annons

Nyss blev det klart att Getaway Rock Festival tar en paus och en ny festival tar plats på Gasklockeområdet sommaren 2016. Den hårda musiken blir dock kvar och den nya festival Gefle Metal Festival satsar på en tydligare musikalisk inriktning med fokus på "hårdare metal". Sex band är redan nu klara för festivalen och under torsdagen tillkom tre till.

LÄS MER: Getaway Rock Festival läggs ner – här är festivalen som ersätter

Det blir black metal i form av den senaste norska hajpen Myrkur – ett enmansprojekt som släppte debutalbumet "M" under 2015. Konserten på Gefle Metal Festival blir Myrkurs första festivalkonsert någonsin i Sverige.

Myrkur får sällskap av det svenska thrash metal-bandet Altair från Stockholm som också albumdebuterade i år och som har gig på festivaler som Metaldays i Slovenien och Tuska Open Air på sin meritlista.

LÄS MER: Så bli Gävles nya hårdrocksfestival: "Hårdare metal med tydligare musikalisk inriktning"

Det tredje bandet att ansluta sig till uppställningen är industrimetalbandet Mass Murder Agenda från Stockholm.

Gefle Metal Festival arrangeras i Gasklockorna den 15-16 juli. Fram till den 31 december säljs festivalbiljetter till rabatterat pris.

Klara band sedan tidigare är Kreator, Frantic Amber, Overkill, Amorphis, Dark Tranquillity och Firespawn.

Fler band tillkommer.