Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler bostäder för en stark tillväxtregion

Att det finns stora behov av bostäder och framförallt hyresrätter för kommuninvånarna är väl känt i Sundsvall. Intresset för att bygga har ökat i Sundsvall det senaste året och det är med glädje vi kan konstatera att antalet byggkranar ökar. De projekt som pågår och som är planerade täcker dock inte det behov som finns i kommunen. Därför behöver vi ytterligare stimulera ett ökat bostadsbyggande i hela kommunen.

Sundsvall har som målsättning att år 2021 vara minst 100 000 invånare, och den målsättningen ser vi ut att klara med råge. Sundsvall står inför den största befolkningsökningen sedan 1970-talet och det är en enorm möjlighet för Sundsvall och hela regionen. För att ta tillvara den tillväxtkraft det innebär behöver vi bygga fler bostäder, vi behöver snabba på våra processer och vi behöver överväga vilka befintliga lokaler vi har som kan anpassas till bostäder.

Därför genomför majoriteten nu ett antal åtgärder i syfte att stimulera ökat bostadsbyggande. Genom att bland annat uppmana Stadsbyggnadsnämnden att se över priserna för mark på landsbygden och reducerar dem kraftigt, ge Mitthem nya ägardirektiv där bolaget ska avsätta 100 lägenheter per år för bostadssociala ändamål samt åläggs att öka nybyggnationerna.

Miljönämnden och stadsbyggnadsnämnden får i uppdrag att effektivisera och korta handläggningstiderna för bygglov och detaljplaner. Dessutom kommer vi att se över kommunala lokaler i syfte att kunna omvandla dessa till bostäder. Sundsvalls kommun och politiken är beredda att medverka till fler bostäder och att skapa förutsättningar för privata aktörer att bygga i Sundsvall. Det är i samverkan vi utvecklar en stark tillväxtregion.

Läs fler insändare här:

Bodil Hansson (S)

Vice ordförande i kommunstyrelsen

Christiane Rüdiger (V)

Linnea Kjellman (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel